Ima ugovor

Real neće mirno gledati kako mu Inter uzima Luku Modrića. Hrvatski reprezentativac navodno je očaran ponudom Intera, od 60 miliona eura u sljedećih šest godina.

No, u Realu su ljuti na Inter te planiraju tužiti milanski klub Evropskoj fudbalskoj organizaciji (UEFA).
Real, naime, smatra kako Inter krši pravila finansijskog fer-pleja, jer dio novca za dovođenje Modrića planira dobiti kroz sponzorske ugovore s kineskim “Suningom”, odnosno svojim vlasnikom.
Nešto slično je napravio Pari Sen Žermen s katarskom fondacijom kad je dovodio Neymara.
Inter je, navodno, čak obećao Modriću i transfer u Kinu nakon četiri godine provedene u Milanu. Španski list “El Mundo Deportivo” navodi i da je niži porez u Italiji jedan od razloga zašto Modrić želi otići iz Reala, s kojim ima ugovor na još dvije godine, prema kojem bi trebao zaraditi 13 miliona eura.
- Real je spreman saslušati Modrića i povećati mu plaću - tvrdi katalonski list, ali i dodaje da su u Madridu ljuti na Modrićeve agente, koji ga nagovaraju na odlazak u Italiju.
Madridski list “As” doznao je od izvora bliskih igraču da hrvatski reprezentativac želi napustiti Real, ali i da je spreman čuti šta mu evropski prvak nudi. 
- Real je sa Modrićem u mnogo boljoj poziciji nego što je bio s Kristijanom Ronaldom (Cristiano), koji je bio čvrst u namjeri da napusti klub i očigledno je imao mnogo više aduta u rukavu - navodi list.
Modrić je, za razliku od Ronalda, spreman ostati, ali pod određenim uvjetima u vezi sa plaćom. Inter nudi Modriću četverogodišnji ugovor od 10 miliona eura po sezoni te transfer u Kinu, gdje bi za dvije sezone zaradio još 20 miliona eura. 
U Realu, 32-godišnjem Modriću niko ne garantira da će mu po isteku aktuelnog ugovora Real produžiti saradnju, a posebno ne pod uvjetima kakve mu nudi Inter.

Javna poruka

Ako se Real uspije približiti Interovoj ponudi, Modrić će izabrati ostanak u Madridu, vjeruju španski novinari. U Madridu je četiri puta osvojio Ligu prvaka i idol je navijača. Njegova ljubav i poštovanje prema klubu odigrat će veliku ulogu u donošenju odluke, ali i novac, jer će uskoro proslaviti 33. rođendan i ovo mu je možda posljednja prilika za veliki ugovor.
Madriđani pišu i da će se Modrić, ako odluči otići, morati zamjeriti predsjedniku Florentinu Perezu i navijačima, jer će ga pustiti tek ako javno poruči da će napustiti klub