Odmor pitanje vremena

Diego Costa je Hiddinkova hamajlija tokom njegovog drugog boravka na poziciji menadžera u Chelseaju. Dok je Mourinho bio u Chelseaju Diego Costa je postigao samo četiri gola u 20 nastupa, tako da je njegova sigurnost opala, dok je od decembra, od kako je Hiddink došao, postigao 10 golova i upisao šest asistencija u 14 utakmica u svim takmičenjima.

Dok Chelsea treba balans kako bi se izborili za dobro mjesto u Premier ligi – dok u Ligi prvaka već gube 2-1 od PSG-a - jasno je da bi Hiddink trebao rotirati svoju postavu.
"Postoji mogućnost, da" izjavio je Hiddink prošle sedmice kada je upitan da li razmišlja o odmaranju Coste pred odlazak u Stoke, ali je na press konferencijiu u petak izjavio: "Želi da igra svaku utakmicu, ali moram biti pažljiv s tim. Sutra će igrati od početka. Ko sam ja da zaustavim ovog čovjeka?"
U svakom slučaju, Chelsea bi mogao odmoriti Costu u sljedećim sedmicama i ako je na klupi, donosimo vam listu kandidata koji bi ga mogli zamijeniti…
1. Bertrand Traore
Njegovo ime je veoma malo značilo većini Chelseajevih navijača do prije dva mjeseca, ali Traore je još jedna uspješna priča pod Hiddinkom. Nije mu dozvoljeno da ode na posudbu i nadao se da bi mogao početi igrati u prvom timu, ali je dvadesetogodišnjak ušao samo tri puta pod Jose Mourinhom.
Hiddink je pratio mlade igrače u Chelseaju i zaključio je da Traore ima više za ponuditi. Povrede Loic Remya i Radamel Falcaoa – zajedno s “presezonskom” formom Patoa nakon dolaska iz Corinthiansa u januaru – pomogle su u slučaju Traorea i podstakle su menadžera da igra s njim kao napadačem.
"Ako sada pogledam Traorea i uporedim ga kakav je bio kada sam ja došao, vidim da je uvijek bio ambiciozan", rekao je Hiddink ranije ove sedmice.
"On je veoma svjež momak i sviđa mi se njegovo ponašanje. Nije ga strah grešaka i nije pod uticajem vanjskih faktora."
Traore je uhvatio priliku s obje ruke. Tri gola u tri nastupa i asistencija za Costu u njegovom prvom početku u Premier ligi protiv Norwicha znači da je dvadesetogodišnjak sada Hiddinkov čvrst plan B.
2. Loic Remy
Samo 32 minute igre u prvom timu u više od dva mjeseca ostavilo je Remyja na raskrsnici u njegovoj karijeri. Stalne povrede ometaju Francuza od Hiddinkovog dolaska, što dozvoljava Traoreu da se utrpa isred njega i što je uzrokovalo transferom Pata u januaru.
Costin povratak u formu je također došao u loše vrijeme za Remya. "Njegovo ponašanje na treningu je veoma dobro", izjavio je Hiddink za bivšeg napadača Newcastla.
"Mnogo radi, ali ako mladi momci kucaju na vrata, onda je tu konkurencija". Zbog manjka njegovih prilika u prvom timu Chelseaja, Remy je bio subject interesa od Leicestera, Newcastla i kineske Super lige u januaru. Ako ostane iza Coste i Traorea, sve su šanse da će tražiti da ode na kraju sezone.
3. Alexandre Pato
Bio je dovoljno spreman za svoje prvo pojavljivanje na klupi protiv Norwich Cityja.
Iako se Pato može polako spremati, on nema baš puno vremena. Chelsea još ima 10 utakmica u Premier ligi i mogao bi, u najgorem slučaju, ispasti iz Lige prvaka i FA kupa sljedeće sedmice. Njegova nesposobnost da se ubaci u Hiddinkove planove je također dozvolila Traoreu da popuni prazninu i da dobije povjerenje trenera.
Chelsea ima malo da izgubi sa Patom – nije ih puno koštao i mali je rizik posudbe. Brazilac, na drugoj strani, je očajan da pokaže da još uvijek može sijati u evropskom fudbalu, ali se susreće sa borbom da bi došao u Hiddinkov tim ispred Traorea i Remya.
4. Radamel Falcao
Četiri mjeseca su prošla od kako je Kolumbijac udario loptu za Chelsea i teško da će se to promijeniti prije isteka posudbe ovog ljeta.
Falcao trenira na Cobhamu i radi sam na program rehabilitacije koji je preporučio medicinski tim Chelseaja. Hiddink još uvijek odbija da kaže kada bi se napadač mogao oporaviti od “veoma ozbiljne” povrede tetive koju je zadobio oko Nove godine.
U ovom trenutku, Falcao ima mnogo više problema od toga kako da uđe u Hiddinkove planove. Kolumbijac nikada nije bio potpuno spreman duži vremenski period od kako je došao iz Monaca nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine. Ako ne može ubijediti potencijalne kupce da njegovo tijelo može izdržati rigorozni vrhunski fubdal, njegova karijera je pod rizikom.
Dolazak Pata je naglasio pretpostavku onih čija riječ nešto znači na Stamford Bridgeu da Falcao neće ponovo zaigrati za Chelsea.
Monaco bi mogao vratiti svog napadača, ako odluče da je dovoljno dobar za doprinos klubu, dok se čini da Jorge Mendes čini uslugu i Monacu i Chelseaju ako napadaču nađe novi stalni dom.