Jasna poruka

Jedna od prepoznatljivih osobina Carla Ancelottija je to što ne voli javne polemike rasprave. Italijan izbjegava da se prepucava po medijima i rijetko kada upada “u vatru.”

Ali, Ancelotti zna ponekad da bude direktan i neprijatno iskren kada smatra da je potrebno da pošalje poruku putem medija.
Ovoga puta je kritikovao predsjednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Michela Platinija zbog izjave da bi nagradu za najboljeg igrača u 2014. godini trebalo da dobije njemački reprezentativac. Platini je izjavio da bi Zlatnu loptu trebalo da dobije igrač koji je osvojio Svjetsko prvenstvo jer je najjače takmičenje u ovoj godini.
“Mislim da bi bilo bolje da je Platini ćutao oko izbora za najboljeg igrača. Nije u redu da predsjednik UEFA izaražava mišljenje oko toga, pošto bi trebalo da bude neutralan. Ne bih želio da komentarišem ko je zaslužio Zlatnu loptu, mogu samo da kažem da je i Messi imao odličnu godinu”, rekao je Ancelotti za Marcu.
Uprava kraljevskog kluba izdala je saopštenje u kojem je navela da ih je iznenadila izjava Platinija, pošto je Cristiano Ronaldo ove sezone pokazao najviše brojnim golovima i rekordima, kao i da je osvojio Ligu prvaka, Kup kralja i Superkup Evrope.
Inače, Ancelotti i Platini su 80-ih godina bili veliki rivali dok je Francuz branio boje Juventusa, a Italijan igrao za Milan.