Poboljšalo bi nogometnu igru

Mourinho je poželio pozvati minutu odmora u dvoboju protiv Leicester Cityja.

"Nogomet se vrlo sporo otvara promjenama. Koliko smo samo čekali na tehnologiju za gol-crtu? Uvođenje minute odmora poboljšalo bi nogometnu igru", smatra Mourinho
Znamo da je Fifa vrlo rigidna kad su u pitanju inovacije nogometne igre. Godinama se raspravljalo o gol-tehnologiji koja je nakon brojnih testiranja na "velika vrata" ušla tek ove godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Fifa se dosad zabavljala uvođenjem spreja za označavanje linije slobodnog udarca ili živog zida, no sve je više onih koji smatraju kako je potrebno, po uzoru na ostale sportove, i u nogomet uvesti  minutu odmora. Zbog velike sparine u Brazilu, reprezentacijama je ipak bila omogućena ta "blagodat".
Jose Mourinho među prvima je progovorio o toj temi. "Nogomet se vrlo sporo otvara promjenama. Koliko smo samo čekali na tehnologiju za gol-crtu? Nadam se da ćemo i dalje govoriti o nogometu, ako se dozvoli jedna minuta odmora po poluvremenu. To bi uvelike poboljšalo igru", kazao je trener Chelseaja.
Već nakon deset minuta utakmice Bluesa protiv Leicester Cityja (2:0), Mourinho je želio popričati s igračima koji su loše ušli u utakmicu. “Bilo bi to zanimljivo. U pauzi koju su igrači dobili da se osvježe, Louis van Gaal je promijenio taktiku i na kraju je Nizozemska pobijedila. Možda ćemo i mi jednog dana imati minutu odmora u prvom i u drugom poluvremenu", poželio je Mourinho.
U košarci je pozivanje minute odmora postalo ogromno taktičko oružje u zavšrnim minutama utakmice. I ostali sportovi, od američkog nogometa, hokeja, odbojke, rukometa, vaterpola... imaju tu mogućnost. Zašto ne i nogomet, zna Fifa. No, odluka da se igrači mogu osvježiti na SP-u u Brazilu, pokazuje da i krovna svjetska nogometna organizacija postaje "mekša" po tom pitanju.