Pogledajte mladog Munira u akciji

Barcelona ima novu zvijezdu. Ima 19 godina, i več ga vide kao uvjerljivog nasljednika genijalnog Messija.

Vjerovatno je Munir el Haddadi najvećem dijelu navijača katalonskog kluba bio nepoznanica sve od ovog ljeta. Rođen je 1. septembra 1995. godine u mjestu El Escorial (Španija), ali vuče marokanske korijene.
Prve ozbiljnije fudbalske korake napravio je u niželigaškom madridskom klubu CF Rayo Majadahonda, a sjajnim golgeterskim učinkom (32 pogotka u 29 nastupa) privukao je pažnju brojnih klubova.
Za njega su se, između ostalih, zanimali Real Madrid, Manchester City i Atletico Madrid, gdje je Munir stigao na probu. Iako nije prošao, došla je nagrada za njegov naporan rad - zapazili su ga Barçini skauti, pa on 2011. godine dolazi u La Masiju.
Javnost je za Munira "čula" prošle sezone, kada je nastupao za FC Barcelonu u Ligi prvaka za mlade igrače. Barça se prošetala takmičenjem, a isto vrijedi i za Munira, koji je bio najbolji i najkorisniji igrač. Posebno je impersivan pogodak kojeg je postigao u finalnoj utakmici protiv Benfice (3:0), kada je mrežu slavnog portugalskog kluba pogodio s centra igrališta. Sjajni nastupi su ponovo doveli do interesa evropskih velikana, a njegovo ime se dovodilo u vezu s Arsenalom, PSG-om i Bayernom.
No, s obzirom na trenutne okolnosti, Blaugrana ne bi trebala imati problema da ga zadrži. Munir je potpisao ugovor s Barçom B početkom marta ove godine, a isti vrijedi do 30. juna 2017. godine. Kao i kod većine igrača rezervne ekipe, otkupna klauzula postavljena je na 12 miliona, a narast će do 35 miliona eura kada Munir postane igrač prve ekipe što se upravo desilo. ostvario - dio je ekipe Luisa Enriquea, koju čini i njegov idol i jedan od najboljih igrača u historiji fudbala. Inače, ovaj 19-godišnji napadač može igrati na svim napadačkim pozicijama (lijevo i desno krilo te u samom špicu), a bolje se snalazi lijevom nogom. Sjajan je u duelu jedan na jedan, startan je i skočan, ima odličan pregled igre...