Mogući Suarezov nasljednik

Novinarka Mina Rzuki, stalni dopisnik medijskih divova kao što su BBC, CNN, ESPN i Mirror, objavila je na svom službenom Twitter profilu da su 'Redsi' riješeni da na "Anfield Roud 'dovedu Radamela Falcaoa.

Po medijima se uveliko spekuliše ko bi mogao biti nasljednik Luisa Suareza u dresu Liverpoola, a najnovije ime koje je iskočilo je ni manje ni više do Radamel Falcao. 'El Tigre' je propustio Mundijal zbog povrede, ali bez obzira na to Monaco ne bi imao ništa protiv prodaje ukoliko se pojavi prava ponuda.
Falcao se najčešće spominjao kao potencijalno pojačanje Real Madrida, ali 'Kraljevski klub' je produžio saradnju s Karimom Benzemom, što bi moglo značiti i njihovo odustajanje od sjajnog Kolumbijca ovog ljeta.
Bivši napadač Porta i Atletico Madrida ovih dana se spominjao i kao velika želja Manchester Cityja, ali 'Građani' imaju opomenu od UEFA zbog kršenja financijskog fair-playa. Pominjana je mogućnost prodaje Jovetića Juventusu, kako bi se oslobodilo mjesto u napadu za 'Tigra', a Liverpool želi iskoristiti tu gužvu i privoli Radamela da dođe na 'Anfield'.
Službena ponuda još uvijek nigdje nije objelodanjena, jedini izvor su saznanja spomenute novinarke, a nema sumnje da bi Radamel Falcao bio idealno rješenje za nasljednika Luisa Suareza.