Okršaj Holandije i Čilea

Večeras se na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu igraju četiri utakmice. U grupi A se sastaju otpisani Kamerun i domaćin SP-a Brazil, kao i Hrvatska i Meksiko, reprezentacije koje se direktno bore za plasman u drugi krug. Grupa B donosi obračun Holandije i Čilea za prvo mjesto u grupi, dok Australija i Španija igraju utakmicu bez rezultatskog značaja.

Grupa A
Kamerun - Brazil 18:00
Reprezentacija Brazila nakon pobjede protiv Hrvatske i remija s Meksikom očekuje susret s Kamerunom. Brazilci imaju četiri boda, a Kamerunci ni jedan. Domaćini SP-a nemaju pravo na kiks, dok je Kamerun nakon dva poraza već otpisan. Ipak, to ne znači da Kamerunci neće učiniti sve kako bi kući otišli podignute glave.
Hrvatska - Meksiko 18:00
Hrvatska je u prvom kolu nesretno poražena od Brazila, a tome su pridonijele i sudijske greške. U drugom kolu su Vatreni ubjedljivo savladali Kamerun i tako se uključili u borbu za drugi krug. Njihovi večerašnji protivnici, sjajni Meksikanci, imaju četiri boda, pobjedu protiv Kameruna i remi s Brazilom, dok Hrvati imaju bod manje. U posljednjem kolu grupne faze će se međusobno boriti za drugi krug, Meksiku je dovoljan bod, a Hrvatskoj igra samo pobjeda.
Tabela:
1. Brazil 4
2. Meksiko 4
3. Hrvatska 3
4. Kamerun 0
Grupa B
Holandija - Čile 22:00
Holandija je u prvom kolu demonstrirala svoju snagu visokom pobjedom protiv aktuelnog svjetskog prvaka Španije, a u drugom kolu je savladala Australiju. Holanđani će u posljednjem kolu igrati protiv Čilea, koji također ima dvije pobjede i šest osvojenih bodova. Obje reprezentacije su već u osmini finala, a u međusobnom susretu će se boriti za prvo mjesto u grupi.
Australija - Španija 22:00
Veliko iznenađenje je to što Španci nakon grupne faze idu kući, dok se od njihovih večerašnjih protivnika, reprezentacije Australije, nije previše očekivalo. Australci i Španci će večeras odigrati za častan odlazak iz Brazila.
1. Holandija 6
2. Čile 6
3. Australija 0
4. Španija 0