Čak 33 miliona funti

Španska Marca tvrdi da je kraljevski klub spremio konkretnu ponudu za nogometaša Manchester Uniteda i reprezentativca Belgije.

Kako tvrde izvještaji iz Španije, a koje prenosi Marca, Real Madrid je zainteresiran da svoje redove pojača mladim belgijskim nogometašem porijeklom s Kosova, Adnanom Januzajem.
Pomenuti izvor tvrdi da je Carlo Ancelotti u dogovoru s rukovodstvom kluba spremio čak 33 miliona funti, značajnu sumu za 19-godišnjaka, iza koga je tek jedna sezona u elitnom rangu natjecanja u Engleskoj.
Real Madrid navodno želi započeti razgovore za vrijeme trajanja Mundijala, svjestan da bi cijena ovog Belgijanca mogla dodatno porasti u slučaju zapaženih partija u Brazilu.
Također, kraljevski klub navodno želi iskoristiti međuprostor i trenutak u kome se Van Gal tek čeka da i definitivno odredi sudbinu pojedinih igrača u timu Manchester Uniteda.
Ipak, obzirom da je poznat po tome da voli promovisati mlade i talentirane igrače, kao i to da je Januzaj nedavno potpisao novi ugovor, tvrdnje Marce se moraju uzeti s rezervom.