Nije odustao od španske legende

Arsen Wenger nije odustao od španske legende, Iker Casillas je ponovo u žiži interesovanja španske javnosti.

Španski As prenosi vijest da je Arsene Wenger konkretizirao svoju želju da u svoje redove dovede Ikera Casillasa. Nakon godine u kojoj je bio marginaliziran, vraćen na velika vrata u ekipi Reala, povratio svoje samopouzdanje i zadržao nepoljuljana karaktera i dostojanstvo, Iker Casillas je priopćio da ostaje u Real Madridu.
Ipak, spomenuti izvor tvrdi da je Arsen Wenger izrazio jasnu želju da do kraja Svjetskog prvenstva u Brazilu osigura potpis španskog golmana. As podsjeća da je golmanska pozicija 'kronični problem' Arsenala, iako je Šćešni imao dobru sezonu, za koju je i dobio priznanje u vidu Zlatne rukavice koju je podijelio s Petrom Cechom.
Odlasci Vivijana i Fabijanskog ostavili su rupu na golmanskoj poziciji i Arsen Wenger će morati reagirati. Početkom minule sezone Arsen se raspitivao u vezi sa Casillasom, kraj sezone vratio je fokus na sjajnog španskog golmana, legendu Real Madrida.
Casillas ima još tri godine u ugovoru s Real Madridu, As ipak ističe da njegova plaća opada iz godine u godinu, te da bi financijski trenutak mogao biti presudan. Wenger na raspolaganju ima novac, Casillas bi bio zvučno pojačanje, koje bi umirilo i navijače, stvorilo pozitivnu atmosferu prije nego što se zahukta prelazni rok.