Alarm na Camp Nou

Dolaskom Gerarda Martina na kormilo Barcelona je počala da se odalajva od prepoznatljivom 'tiki-taka' stila, međutim u španskim medijima je pregršt tekstova na temu pročitane igre Katalonaca pod Argentincem.

Remi protiv Levantea u gostima okarakteriziran je kao katastrofa među nogometnim teoretičarima kojima je blizak aktualni prvak Španije. Opet se spominje nedostajanje famoznog 'plana B' u situaciji kada ne ide.
Ranijih sezona Barcina igra kratkih pasova bila je nerješiva enigma za cijelu Europu, međutim taj sistem je definitivno kapitulirao u prošlogdišnjem polufinalu Lige prvaka protiv Bayerna.
'Tata' Martino je doveden na 'Camp Nou' uvesti novine, tj da unese malo više raznolikosti u igru. Lopta je počela da se podiže, srednina se preskoči što je kod Rijkaarda, Guardiole i Vilanova bilo nezamislivo.
Real Mardid je prišao na bod, to je situacija kada se pale sve lampice i počinje se sumnja u trenera i igrače. Ne pomaže ni to što Barcelona nakon 20 kola drži čelo tabele sa skorom od 16 pobjeda, tri remija i jednim porazom. Kao ni gol razlika +41. Pravo na kiks je sve više sužava.