Hrvatska i Srbija će imati svoje predstavnike

U ekipama finalista ovogodišnje Lige šampiona naći fudbaleri iz Australije, Belgije, Brazila, Francuske, Hrvatske, Holandije, Austrije, Perua, Poljske, Švicarske, Srbije, Španije, Turske, Njemačke i Ukrajine.

U finalnoj utakmici Lige šampiona između Bayerna iz Munchena i Borussije Dortmund zaigrat će fudbaleri iz 15 različitih država svijeta.
Tako će se u ekipama finalista ovogodišnje Lige šampiona naći fudbaleri iz Australije, Belgije, Brazila, Francuske, Hrvatske, Holandije, Austrije, Perua, Poljske, Švicarske, Srbije, Španije, Turske, Njemačke i Ukrajine.
Od zemalja regiona Hrvatska i Srbija će imati svoje predstavnike u finalnoj utakmici koja se igra u subotu 27. maja na stadionu Wembley u Londonu.
Utakmicu finala Lige šampiona između Bayerna i Borussije sudit će italijanski sudac Nikola Ricolli.
Talijanski sudija je do sada u karijeri sudio 25 puta u utakmicama najjačeg evropskog takmičenja.
Ricolli je internacionalni sudija od 2007. godine, a prethodno je sudio finalnu utakmicu Evropske lige 2010. godine, između Atletico Madrida i Fulhama, a dijelio je pravdu i na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.
Njegovi pomoćnici na ovom meču će biti Renato Faverani i Andrea Stefani. Četvrti sudija će biti Slovenac Damir Skomina, a dvojica dodatnih sudija će biti Gianluka Roci i Paolo Taljavento.