SEDAM KOLA DO KRAJA

Arsenalu, Liverpoolu i Manchester Cityju je ostalo još samo sedam utakmica do kraja nikad neizvjesnije trke za prvaka Premiershipa

Trenutni lider je ekipa Arsenala sa 71 bodom koliko ima i drugoplasirani Liverpool, ali uz lošiju gol razliku dok je Manchester City trećeplasirani s bodom manje.

Najpovoljniji raspored ima Manchester City dok bi prema trenutnom stanju najteže trebalo biti londonskom Arsenalu koji briljira u posljednjih nekoliko mjeseci i igra zaista fenomenalno što se odrazilo i na tabelu najjače lige svijeta.

Najteže bi Cityju trebalo biti u posljednjem kolu kada gostuju Tottenhamu dok će Arsenal pored gostovanja Spursima imati i gostovanje na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda kao i domaće utakmice protiv Aston Ville i Chelseaja.

S druge strane Liverpool očekuju gostujući susreti protiv Evertona, West Hama i Aston Ville kao i domaći susret protiv Tottenhama.

Sve u svemu, očekuje nas izuzetno uzbudljiv finiš sezone, a vrijedi spomenuti da će u slučaju istog broja bodova, prvak biti ona ekipa sa boljom gol razlikom.

Raspored Arsenala do kraja sezone:

Aston Villa (kući)

Wolves (u gostima)

Chelsea (kući)

Tottenham (u gostima)

Bournemouth (kući)

Manchester United (u gostima)

Everton (kući)

Raspored Liverpoola do kraja sezone:

Crystal Palace (kući)

Fulham (u gostima)

Everton (u gostima)

West Ham (u gostima)

Tottenham (kući)

Aston Villa (u gostima)

Wolves (kući)

Raspored Manchester Cityja do kraja sezone:

Luton (kući)

Brighton (u gostima)

Nottingham Forest (u gostima)

Wolves (kući)

Fulham (u gostima)

West Ham (kući)

Tottenham (u gostima)

Tabela engleskog Premiershipa poslije 31. kola:

 
Standings provided by Sofascore