JOŠ JE U ZATVORU

Čuveni brazilski nogometaš Dani Alves 22. februara osuđen je na četiri i po godine zatvora u Španiji, a danas su se na internetu pojavile informacije da je Alves sebi oduzeo život.

Kao što se moglo i pretpostaviti, radilo se o dezinformacijama, što je potvrdio i brat Danija Alvesa koji je javno prozvao one koji su proširili lažne vijesti.

Sve je krenulo od objave "internet šaljivdžije" Paula Albuquerquea iz Rio de Janeira, koji je objavio lažnu vijest, a ona je brzo postala viralna.

Albuquerque, koji sebe na Twitteru opisuje kao ljubitelja nogometa, piva i lijepe žene, sinoć je napisao: "Informacije koje primam su da se Daniel Alves ubio."
  Dodao je u drugoj objavi, osam sati kasnije, nakon što je njegova početna poruka za njegovih 12.600 pratitelja postala viralna na društvenim mrežama: "Ljudi, za ime Boga, kakve su ovo posljedice?"

"Mislio sam na svog rođaka Danielzinha iz grada Nova Iguacu koji je nestao, ali je sada pronađen živ", pravdao se Albuquerque.

Informaciju da je Alves izvršio samoubistvo demantovao je i pouzdani brazilski novinar Marselo Bechler.

"Ljudi iz njegovog PR tima kontaktirali su advokate i potvrdili da su tračevi lažni, sve je demantovano", napisao je Bechler na svom Tviter profilu i tako stavio tačku na priče o tome.

Podsjetimo, nedavno su se pojavile i vijesti da će Alves ranije nego što je predviđeno napustiti zatvor, ali on je i dalje iza rešetaka, dok je njegova supruga Joana Sanz već ranije podnijela zahtjev za razvod.