NOGOMETAŠ NA SLOBODI

Šest dana nakon što je Dani Alves izašao iz zatvora Brians u Barceloni, Španci su otkrili ko je platio milion eura garancije kako bi on napustio ovu ustanovu.

Alves je u ponedjeljak pušten iz zatvora nakon što je položio novac u iznosu od milion dolara. Prethodno je proveo 13 mjeseci u zatvoru jer je osuđen da je silovao djevojku u toaletu noćnog kluba u Barceloni 31. decembra 2022. godine.

Prošlog mjeseca proglašen je krivim za silovanje i izrečena mu je kazna od četiri i pol godine zatvora, na koju se kasnije žalio. Alves je molio da bude pušten uz garanciju, a ona mu je određena na milion eura.

Taj milion je uplatio u ponedjeljak i izašao je iz zatvora, a španski mediji konačno su došli do traga novca kojim je garancija isplaćena.

Prvo su se pominjali nogometaši Neymar i Memphis Depay, no vijesti su demantovane. Demantovali su ih Neymarov otac i Depayev agent.
  Sada je ugledna španska novinarka Marisa Martin Blazquez otkrila da iza svega stoji jedan brazilski časopis, čije ime nije željela navesti, a sve kako bi dobili prava na ekskluzivni intervju s nekadašnjim brazilskim nogometašem.

Blazquez također navodi i da je brazilski časopis tražio i da se njegova supruga Joana Sanz pojavi kao dio intervjua.

"Časopis, vrlo popularan u Brazilu, radi sjajne reportaže o važnim ljudima u Brazilu i međunarodno. Postoji niz zahtjeva koji moraju biti ispunjeni. Intervju bi se vodio kao videoizvještaj Alvesove priče, a osim toga, on će zamoliti i Joanu Sanz da sudjeluje u intervjuu. Plaćanje je predujam za taj dokumentarni intervju koji bi se radio", poručila je novinarka.