ŽESTOKI PROTESTI

Španija jutros ključa od reakcija nakon sinoćnje Realove pobjede nad Almerijom u utakmici u kojoj je madridska ekipa zaostatak od 0:2 pretvorila u 3:2 i to golom u devetoj minuti sudijske nadoknade.

VAR se tokom susreta uključivao svako malo, a kontroverze su izazvali penal u korist Reala, potom poništeni gol Almerije, 11 minuta nadoknade i na kraju pogodak Viniciusa Juniora ramenom.

"Odlazimo s osjećajem da su nam ukrali utakmicu. Nisu mogli napraviti više od ovoga da pomognu Realu. Ne postoji način da ovo prihvatimo. To što se dogodilo prešlo je sve granice. Najgore je što misle da je ovo što se dogodilo u redu. Veoma me to boli, La Liga je svjetlosnim godinama udaljena od Premiershipa", izjavio je Almerijin veznjak Gonzalo Melero.

Dodao je da su im čak i "prijetili", a u kritikama na suđenje pridružio mu se defanzivac Edgar Gonzalez.

"Druga ekipa je smjela sudiji izgovoriti svašta, i to dok su igrači bili udaljeni na metar od njega, a mi nismo smjeli. Puno je razlika. Razumijem da su oni Real, a mi Almeria, ali ovo takmičenje bi trebalo biti pošteno za sve. Kod drugog gola je bilo očitog igranja rukom, a penal nije postojao. Sve odluke išle su na ruku Reala", poručio je Gonzalez.

Inače, Real Madrid se trenutno nalazi na drugom mjestu La Lige s bodom manje od lidera Girone koja ima jednu odigranu utakmicu više. S druge strane, Almeria je na posljednjoj poziciji u ligi.