KAKVA BOMBA!

Zelenortska Republika povela je rezultatom 1:0 protiv Mozambika u drugom kolu Afričkog kupa nacija, a spektakularan gol djelo je nekadašnjeg velikog talenta Manchester Uniteda.

Strijelac gola za Zelenorćane je Tiago Manuel Dias Correia, no svi ga pamte po imenu Bebe. Riječ je o nogometašu kojeg je Sir Alex Ferguson lično doveo u Manchester United iz Portugala za devet miliona eura, ali se kasnije ispostavio kao jedan od najvećih promašaja u eri Sir Alexa.

No, Bebe je napravio odličnu karijeru i ove godine u La Ligi upisao je 14 nastupa za Rayo Vallecano uz dva pogotka. Igrao je i za Benficu, Eibar, Cordobu i Zaragozu.
  Bebe je u današnjoj utakmici protiv Mozambika izveo dva spektakularna slobodnjaka. Prvo je pogodio prečku s 35 metara, a onda i postigao gol s još veće udaljenosti.

Igrao se 32. minut kada je Bebe namjestio loptu na oko 40 metara udaljenosti od gola Mozambika, a onda silovitim udarcem prevario golmana Ernana. Gol ide i na dušu golmanu, ali mu putanja lopte zaista nije bila saveznik zbog svojevrsnog "lelujanja".

Gol pogledajte ovdje.

O kakvoj se udaljenosti radi, najbolje pokazuje šaljiva reakcija komentatora Nebojše Viškovića koji je u direktnom TV prijenosu Sportkluba poručio da je Bebe pogodio "iz Južne Afrike". Afrički kup nacija igra se u Obali Slonovače.