NAJVAŽNIJA POBJEDA

Menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag otkrio je medijima šta je poručio svojim nogometašima uoči velikog preokreta protiv Aston Ville.

Ten Hagov United nalazi se pod velikim pritiskom i u seriji loših rezultata, no sve bi se moglo promijeniti nakon pobjede nad Aston Villom na Boxing Day.

Osim što je u pitanju pobjeda protiv velikog rivala za sam vrh tabele i možda i plasman u Ligu prvaka, najimpresivniji je način na koji je United stigao do nje. Villa je vodila rezultatom 2:0 na Old Traffordu sinoć, ali je na kraju "kratkih rukava" otišla put Birminghama.

Čudesan preokret dogodio se u drugom poluvremenu, a gledateljima se činilo kao da su dvije potpuno drugačije ekipe izašle na teren Old Trafforda u drugih 45 minuta utakmice. Stoga, engleske medije zanimalo je šta je Ten Hag rekao svojim nogometašima na poluvremenu pa je to izazvalo preokret sezone.

"Igrali smo i u prvom poluvremenu dobro, a primili smo dva gola iz situacija u kojima smo izgubili fokus. Na poluvremenu sam rekao svojim igračima 'Nastavite vjerovati i raditi isto ono što ste radili. Zapravo, radite još više u drugom poluvremenu. Radite veći pritisak'. Vidjeli ste šta se dogodilo kada smo napravili veći pritisak", otkrio je nizozemski stručnjak za Amazon Prime nakon utakmice.

Ten Hag je naglasio da je ekipa konkurentna s Arsenalom i Liverpoolom ove sezone te da ih može pobijediti i završiti ispred.

"Vjerujte da, čak i kada gubite s dva gola zaostatka, to nije važno. Važno je nastaviti pokazivati karakter, a moji igrači su pokazali da ga imaju. To je bila prava ekipna pobjeda", dodao je Nizozemac.

Ovom pobjedom Manchester United se vratio u Top 6 Premier lige, ali i dalje s pet bodova zaostatka od mjesta koje vodi u Ligu prvaka. Također, Crveni đavoli su odigrali i meč, odnosno dva više u odnosu na Tottenham i Manchester City.