BRAVO, MAJSTORE!

Legendarni hrvatski nogometaš Luka Modrić u 39. godini ne staje i sinoć je pružio partiju o kojoj bruji Evropa u pobjedi njegovog Real Madrida nad Villarrealom rezultatom 4:1.

Real je bez ikakvih problema savladao ove sezone neprepoznatljivu Žutu podmornicu, a najbolju utakmicu sezone odigrao je hrvatski veteran Luka Modrić.

Iskusni veznjak je počeo tri posljednje utakmice i igrao od starta tri puta u samo osam dana. Iako je u 39. godini života, to mu ne predstavlja problem i uspio je upisati nastup kakav se ove sezone još nije vidio u najjačim ligama Evrope.

Modrić je prvo asistirao Judeu Bellinghamu za vodstvo Reala u 25. minuti (1:0), da bi kasnije i postigao finalni gol na utakmici za 4:1 u 68. minuti.

Asistenciju pogledajte ovdje.

Tako je Modrić postao prvi igrač ove sezone u najjačim ligama Evrope koji je upisao gol i asistenciju, a da je stariji od 38 godina.

Gol pogledajte ovdje.

Očekivano, dobio je najjače ovacije i cijeli stadion ga je ispratio aplauzima, a jutrošnja izdanja španskih medija ne štede komplimente prema hrvatskom veteranu.