Briljirao Bellingham

Real Madrid svladio je Gironu 0:3 u 8. kolu La Lige.

Španjolski nogometni velikan Real Madrid prekinuo je sjajnu seriju Girone nanijevši najugodnijem iznenađenju u Primeri prvi poraz ove sezone.

Kraljevski klub je na stadionu Municipal de Montilivi slavio s 0:3 prekinuvši sjajnu seriju Girone koja je u prvih sedam kola upisala šest pobjeda i remi.

Girona je odlično ušla u susret i u prvih pet minuta je imala dvije lijepe prilike. U trećoj minuti je pucao Yangel Herrera, ali preko gola, dok je samo minutu kasnije Viktor Tsygankov pogodio stativu.

Nakon početne inicijative domaćina, Real se uspio pribrati i u 17. minuti je stigao do vodstva golom Joselua kojem je fantastično "vanjskom" asistirao Jude Bellingham.

Samo četiri minute kasnije Aurelien Tchouameni je nakon Kroosova ubačaja iz kornera pogodio za 2:0. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Bellingham postigavši u 71. minuti svoj šesti gol ove sezone.

U posljednjim trenucima susreta Kraljevski klub je ostao s igračem manje nakon što je isključen Nacho Fernandez.

U ranije odigranom susretu Getafe i Villareal su remizirali bez golova, dok su Rayo Vallecano i Mallorca odigrali 2:2. Domaćin je izvukao bod golom Radamela Falcaoa iz jedanaesterca u 12. minuti nadoknade.

U prvom susretu ovoga kola Barcelona je na Olimpijskom stadionu pobijedila Sevillu sa 1:0, a susret je odlučio autogol Sergija Ramosa u 76. minuti.

Na vrhu ljestvice se nalazi Real Madrid sa 21 bodom, Barca ima 20, a Girona 19 bodova.