IGRA SUDBINE

Iako je prijelazni rok završen, Kylian Mbappe je i dalje u mislima čelnika Real Madrida i sve čine kako bi ga doveli, no argentinski mediji navode da Madriđani imaju spremnu zamjenu.

Ukoliko propadne transfer Mbappea u narednom periodu, Real Madrid će se okrenuti zanimljivoj alternativi. U pitanju je sjajni napadač Manchester Cityja Julian Alvarez.

Alvarez (23) osvojio je prošle sezone dva najvažnija trofeja u svijetu nogometa i došao do dostignuća kakvim se gotovo niko u historiji nije mogao pohvaliti. U istoj sezoni osvojio je Svjetsko prvenstvo s Argentinom i Ligu prvaka sa Cityjem.

Ipak, kako nije stalan starter u Cityju pored Erlinga Haalanda, mogao bi potražiti sreću negdje drugo.

Kako prenosi ugledna argentinska TV kuća TyC Sports, dobro informisana o situaciji s njihovim domaćim nogometašima, Real se odlučio okrenuti dovođenju Alvareza ukoliko propadne dolazak Mbappea, što se iz mjeseca u mjesec odugovlači i postaje sve komplikovaniji.

Priča je zanimljiva i iz razloga što je Alvarez s 11 godina oduševio sve na probi u Real Madridu. Željeli su ga tada dovesti iz Argentine, no sve se izjalovilo zbog administrativnih problema. Naime, dok nije napunio 13 godina, Real nije imao pravo dovesti igrača iz Južne Amerike.