Veliki preokret desio se u transferu 37-godišnjeg španskog igrača Sergija Ramosa, a iako se očekivalo da će gotovo sigurno karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji, eventualno u Turskoj, na kraju će se nakon 18 godina vratiti u redove Seville.

Ramos je, kako navode španski mediji, odbio bogatstvo koje su mu nudili klubovi iz Saudijske Arabije za dvogodišnju saradnju, a odlučio je prihvatiti ponudu iz rodne Andaluzije i vratiti se u Sevillu, gdje je napravio svoje prve korake.

Ramos je prije 18 godina napustio Sevillu i karijeru nastavio u Real Madridu, a kasnije je s Kraljevskim klubom osvojio sve što se osvojiti može i postao najbolji štoper na svijetu.

"Dogovor je postignut", objavio je Fabrizio Romano.

Romano navodi kako je postignut dogovor o kratkoročnom ugovoru, iako nije detaljisao o čemu se radi. Vjeruje se da je riječ o jednogodišnjem ugovoru.

Ramos je kao desetogodišnjak stigao u Sevillu iz rodnog Camasa, predgrađa andaluzijskog grada, a za prvi tim je debitovao u sezoni 2004/2005 nakon čega je odmah prešao u Real Madrid gdje se zadržao sve do 2021. godine.

Protekle dvije sezone je nosio dres PSG-a, a javno je izrazio želju završiti karijeru tamo gdje je i počeo.