PRENOSE ENGLESKI MEDIJI

Engleska policija istražuje incident koji se dogodio prošle nedjelje (20. august) u Tajnsajdu, odakle dolaze premijerligaš Njukasl, a upravo je kapiten tog kluba Džamal Lasels (Jamaal Lascelles) bio jedan od učesnika u spomenutom incidentu.

Lasels je tog dana s Njukaslom pretrpio poraz od Mančester sitija, a navečer je izašao u provod s mlađim bratom i prijateljem. Trener Edi Hov (Eddi Howe) ekipi je dao dva slobodna dana.

Kako prenosi „Daily Mail“, pri izlasku iz noćnog kluba „Chinawhite“ nepoznati muškarac je udario Laselsovog brata laktom u grlo.

Nadalje, Englezi tvrde da je nakon toga boca votke bačena prema defanzivcu Njukasla, ali ga je „za dlaku“ promašila.

Grupa od šest do osam muškaraca je tada, navodno, napala Laselsa i prijetila da će ga upucati.

Jednod od muškaraca je uspio baciti na pod, ali je njegov brat dobio udarac u glavu. U međuvremenu, njegov prijatelj je završio na podu pri čemu je dobio udarce nogom u glavu.

Grupa muškaraca je zatim pobjegla prije nego što je stigla hitna služba. Na videosnimku kapiten Njukasla nosi crnu majicu i zeleni prsluk na sebi.

„Daily Mail“ nastavlja s izvorima da promatrači kažu da su se bojali da je Laselsov prijatelj preminuo jer je bio bez svijesti 15 minuta.

Njukasl je informiran o incidentu, te iz kluba govore da se stvar interno rješava. Lasels je u nedjeljnom porazu od Liverpula (1:2) bio na klupi. Inače, klubu s sjevera Engleske se pridružio 2014. godine, a od 2016. je kapiten. Za „Svrake“ je nastupio 225 puta.