ZVANIČNO POTVRĐENO

Tiago Pinto, generalni direktor Rome, danas je potvrdio da je Edinu Džeki oduzeta kapitenska traka!

Dijamant je bez trake ostao nakon posljednjih dešavanja u rimskom klubu i svađe sa trenerom Paulom Fonsecom.

Golgeter bh. tima propustio je dvije posljednje utakmice protiv Spezije i Verone, a sve do jučer je trenirao odvojeno od prvog tima. Jutros je održan sastanak između Fonsece i Džeke, a naš golgeter se izvinio portugalskom treneru.

- Klub se mora suprotstaviti disciplini. Trenutno, Džeko nije kapiten Rome! Siguran sam da će Edin raditi za pozitivnu budućnost kluba - kazao je Pinto na današnjoj konferenciji za medije, dodavši:

- Ko živi u svijetu fudbala, živi u porodici, a u svakoj porodici postoje problemi. Kada se riješe problemi onda se postaje jačim. Džeko je profesionalan fudbaler, osoba sa jakim karakterom koji iza sebe ima veliku prošlost u Romi. Ali, Fonseca je lider našeg sportskog projekta i prepustili smo mu budućnost.

Posljednjih dana bilo je sastanaka između mene, Fonsece i Džeke, bilo je važnih momenata, izašli smo jači i uvjereni smo da možemo ostvariti naše ciljeve - naglasio je Pinto.

Pinto je potvrdio da je Džeko vraćen u ekipu, ai je dodao da će trener Fonseca odlučiti hoće li na njega računati u narednim mečevima, prije svega u subotnjem derbiju protiv Juventusa.

- Odlučili smo o tome da ostane bez kapitenske trake, ali se ne miješamo u posao trenera koji bira sastav - kazao je Pinto.

Izvor: Faktor