SPORNO IZVOĐENJE PENALA

Španski list AS, pozivajući se na izvore bliske nogometašu Reala Rodrygu, otkriva da je ovaj brazilski nogometaš uvrijeđen zbog izjava trenera Carla Ancelottija, a sve zbog činjenice da nije samovoljno odlučio šutirati penal protiv Celte u Vigu.

"Da mu Modrić nije rekao, Rodrygo ne bi šutirao penal", tvrde novinari ovo lista i dalje dodaju:

"Rodrygo se iznervirao i uvrijedio jer je pogrešno ispalo da je sam donio odluku o penalu, odnosno da je to uradio bez da je ikoga pitao."

Modrić i Rodrygo, podsjećaju dalje, imaju izuzetno blizak odnos, a hrvatski veznjak je ranije u nekoliko navrata navodio da ovog brazilskog igrača gledao kao svog sina. I obrnuto, da Rodrygo gleda Modrića kao svog oca.

To se najbolje moglo vidjeti na Svjetskom prvenstvu u Kataru, kada je nakon pobjede Hrvatske protiv Brazila, upravo Modrić bio taj koji je, umjesto slavlja sa saigračima, najviše pažnje poslije utakmice posvetio Rodrygu i tješio ga.

Situacija u kojoj su se ova dva igrača sada našla pojavila se nakon utakmice protiv Celte, kada je trener Kraljevskog kluba Carlo Ancelotti rekao da je Modrić napravio veliku grešku jer je "prekršio hijerarhiju", odnosno samovoljno odlučio prepustiti penal brazilskom igraču.

Srećom po Real, oni su i nakon toga postigli pogodak i došli do pobjede, a četvrtim golom u sezoni u tri odigrane utakmice trijumf i osvajanje tri boda donio im je sjajni engleski veznjak Jude Bellingham u 81. minuti.