LA LIGA

Ekipa Real Madrida pobijedila je Celtu Cigo na gostujućem terenu u meču 3. kola španske La Lige rezultatom 1:0, a pobjedu Kraljevskom klubu donio je čudesni engleski nogometaš Jude Bellingham.

Utakmica nije najbolje počela za Real jer je Celta već u 3. minuti došla u vodstvo golom Larsena, no nakon VAR intervencije i provjere koja je trajala nekoliko minuta, sudija Diaz de Mera zbog ranijeg prekršaja poništio je gol domaćeg tima.

Uzvratio je odmah Real na drugoj strani, ali nakon što je Rodrygo pao u kaznenom prostoru Celte, sudija nije pokazao na bijelu tačku. Ni gol Joselua u 43. minuti za vodstvo Reala od 1:0 nije priznat, ovaj put zbog ofsajda, a najbolju šansu u prvom poluvremenu bilježimo u 45. minuti kada je Bamba šutirao pored Realovog gola.

Prvu pravu priliku za Real imao je Valverde u 62. minuti, no otišlo je to malo pored gola, da bi Larsen na drugoj strani već u narednom napadu također šutirao van okvira. U 66. minuti, sudija je svirao penal za goste iz Madrida, no udarac Rodrygo, koji je išao u lijevu stranu, zaustavio je domaći čuvar mreže.

I kada se činilo da će meč završiti bez pogodaka i pobjednika, na scenu stupa fantastični Jude Bellingham. Englez je u 81. minuti postigao novi gol, četvrti za Real u ovoj sezoni, te gostima iz Madrida donio novu pobjedu, maksimalnu treću u ovoj sezoni.

Real je tako zadržao stopostotan učinak na početku sezone uz gol-razliku 6:1, a u narednom meču igrat će protiv Getafea na domaćem terenu.

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore