VUČICA DOVELA POJAČANJA

Roma je zvanično potvrdila da su nogometaši Renato Sanches i Leandro Paredes stigli u klub u transferima iz PSG-a.

Sanches je došao na Olimpico kao posuđen igrač, no Vučica ima obavezu da otkupi njegov ugovor ukoliko se zadovolje određeni uvjeti.

Portugalski veznjak je tako došao u glavni grad Italije te je predstavljen nekoliko sati nakon saigrača Paredesa, koji je također stigao iz Pariza.

"Veoma sam sretan zbog dolaska u ovaj veliki klub. Romin projekt me je osvojio, osjećam da sam donio ispravnu ulogu. Svakom igraču je važno da osjeti podršku navijača. Već prvog dana sam shvatio koliko navijači vole klub, a to mi može pomoći da napredujem i ostvarim uspjeh ovdje", izjavio je Sanches.

Za Paredesa je ovo povratak u Romu, jer je u ovom klubu bio između 2014. i 2017. godine. Prošlu sezonu je proveo na posudbi u Juventusu iz PSG-a, a sada je ostvario transfer u rimski klub.

"Povratak u Rim je uvijek poseban, no sada je još posebniji jer sam igrač Rome. Hvala navijačima koji su me dočekali. Prošla godina je bila veoma lijepa za mene jer sam osvojio Svjetsko prvenstvo, a sada želim da taj uspjeh traje i ovdje", rekao je Paredes.