NOVI ODLAZAK IZ EVROPE

Jedna od najvećih zvijezda evropskog nogometa Neymar odlučio je Stari kontinent zamijeniti Azijom pošto će njegov novi klub biti saudijski Al-Hilal.

Nastavljaju se brojni odlasci najboljih igrača iz Evrope u Saudijsku Arabiju. Kako javljaju brojni relevantni izvori i mediji, Neymar je novi igrač saudijskog Al-Hilala.

Brazilac je jutros stigao na medicinske preglede i potpisat će ugovor na dvije godine sa saudijskim klubom. Kako prenosi ugledni David Ornstein, klubovi su se dogovorili.

Paris Saint Germainu pripast će 90 miliona eura odštete za igrača koji je plaćen 222 miliona eura Barceloni. Kako su mu ostale dvije godine ugovora s Parižanima, tako nisu ni mogli vratiti više uloženog novca kojeg su dali Barceloni 2017. godine za njegov transfer.

Vijest je potvrdio i Sky Sports, te poručio da će Brazilac danas potpisati dvogodišnji ugovor s Al-Hilalom. To je samo jedan u nizu velikih dolazaka u saudijski nogomet ovoga ljeta, ali i konačno "pogodak" Al-Hilala u pokušaju da dovede zvijezde PSG-a. Nisu uspjeli prije toga dovesti Kyliana Mbappea i Lionela Messija, uprkos nevjerovatnim finansijskim ponudama.

Tako se Neymar pridružio brojnim velikim zvijezdama koje su Evropu zamijenile Azijom. Tu ga već čekaju Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Marcelo Brozović, Roberto Firmino, N'Golo Kante...