VELIKO POJAČANJE

Engleski reprezentativac Jude Bellingham je u svom debiju u dresu Reala pokazao da će vrijediti svaki cent od 103 miliona eura koliko je madridski klub za njega dao ovog ljeta.

Bellingham, koji je u Real stigao iz Borussije Dortmund, je odmah postao ljubimac navijača Reala koji nakon njegove sinoćnje partije u trijumfu nad Athletic Bilbaom imaju samo riječi hvale u superlativu.

Englez je sinoć bio nezasustavljiv na sredini terena San Mamesa. Driblinzi, brzina, snaga, dodavanja... Bellingham je demonstrirao sve što jedan moderni veznjak treba imati.

A čitavu sjajnu partiju je začinio i golom. Nakon što je Rodrygo doveo Real u vodstvo u 28. minuti, Bellingham je u 36. pogodio za 2:0, što se ispostavio kao konačan rezultat utakmice prvog kola La Lige.

Korner s lijeve strane je izveo David Alaba, a Bellingham je iz voleja neodbranjivo šutirao i matirao Unaija Simona.

Nakon gola stao je pred navijače Athletica, a fotografija dok slavi ispred izbezumljenih lica protivničkih navijača je u rekordnom roku obišla svijet.
I Sam Bellingham je stavio tu fotografiju na Twitter uz poruku: "Večer iz snova. Prva pobjeda i gol u La Ligi, idemo ovako nastaviti!".