Francuski štoper Axel Disasi novi je igrač Chelseaja, a Plavci će za usluge ovog igrača iz Monaca platiti obeštećenje u iznosu od 45 miliona eura.

Riječ je o igraču koji ima 25 godina, a u klub dolazi nedugo nakon izjava menadžera Mauricija Pochettina da im je potreban štoper i dodatna konkurencija na toj poziciji.

Iz Chelseaja nisu krili oduševljenje što je ovaj štoper postao novi igrač kluba, a smatraju da je već pokazao svoj kvalitet u Francuskoj i da je sada spreman za "novi korak u karijeri".

"Axel je pokazao svoju klasu u Francuskoj i spreman je da napravi sljedeći korak u karijeri. Presretni smo što će se to dogoditi u Chelseaju. Želimo mu dobrodošlicu u klub i radujemo se što će se narednih dana pridružiti novim saigračima i treneru Pochettinu", izjavili su iz kluba.

Ovaj igrač je s londonskim klubom potpisao ugovor do ljeta 2029. godine. Ukupno je za Monaco odigrao 129 mečeva, a postigao je 12 pogodaka te upisao četiri asistencije.

Chelsea su ranije ove sezone pojačali Christopher Nkunku iz Leipziga za 60 miliona eura, Nicolas Jackson iz Villarreala za 37 miliona eura, Lesley Ugochukwu iz Rennesa za 27 miliona eura te Angelo iz Santosa za 15 miliona eura.

Iz kluba su otišli Havertz u Arsenal, Mount u Manchester United, Kovačić u Manchester City, Koulibaly u Al-Hilal, Pulišić u Milan, Mendy u Al-Ahli, Loftus-Cheek u Milan te Kante, Azpilicueta i Aubameyang.