POJAČANJE U OBRANU

Novi stoper Chelseaja danas bi trebao postati dosadašnji član Monaca, Axel Disasi.

Trenutno najtanji dio momčadi Chelseaja svakako je posljednja linija, posebno nakon problema s ozljedama koje su obilježile zimsko pojačanje Benoita Badiashilea te ljetno pojačanje Wesleya Fofanu.

Boehlyju nije problem platiti

Tako je Todd Boehly napravio ono što najviše voli raditi, izašao na tržište i kupio novog stopera. Ponovno iz Francuske, no ovog puta novopečenog reprezentativca, koji je debitirao na Svjetskom prvenstvu u Katru te čak kratko zaigrao i u finalnoj utakmici.

Radi se o dosadašnjem nogometašu Monaca, 25-godišnjem Axelu Disasiju, za kojeg će Bluesi isplatiti između 45 i 50 milijuna eura.

Poprilično efikasan za stopera

Ovaj 190 centimetara visoki stoper iza sebe ima sjajnu sezonu, a u Kneževini je proveo ukupno tri godine, odigravši 129 utakmica. Za stopera ima vrlo dobar rezime golova, s obzirom na to da ih je postigao čak 12.

Očekuje se da je Thiago Silva siguran u obrani Chelseaja, dok bi se Disasi za poziciju drugog stopera trenutno trebao boriti sa supertalentiranim Levijem Colwillom te Trevorom Chalobahom i Malangom Sarrom. No, za posljednju se dvojicu priča da su na izlaznim vratima.

Chelsea je ovog ljeta ušao u veliki remont te je prodan velik broj igrača, a primat preuzimaju prošlosezonska pojačanja, uz tek neke otprije prisutne igrače. No, čini se da je Mauricio Pochettino počeo raditi dobar posao, budući da na pripremama izgledaju jako dobro.