PRVI U NOVOM KLUBU

Argentinski nogometaš Lionel Messi u četvrtoj minuti sudijske nadoknade utakmice Liga kupa Sjeverne i Centralne Amerike postigao je svoj prvi pogodak za Inter Miami, a uradio je to na fantastičan način iz slobodnog udarca za pobjedu protiv Cruz Azula.

Messi sinoćnji meč nije počeo u prvoj postavi, već je priliku za igru, zajedno s Busquetsom, dobio u 54. minuti. I ranije je najavljeno da će Messi vjerovatno imati limitiranu minutažu na početku i da je potrebno vrijeme da se navikne na novu sredinu.

U trenutku kada su on i Busquets ušli u igru, Inter Miami je imao vodstvo golom Taylora iz 44. minuti, no u 65. gosti dolaze do poravnanja jer je Antuna pogodio za 1:1. I nakon toga, činilo se da će meč završiti bez pobjednika, a onda na scenu stupa Messi.

Igrala se četvrta minuta sudijske nadoknade, čak dvije minute su prošle od isteka sudijskog vremena, a onda Messi fantastičnim udarcem iz slobodnog udarca matira protivničkog golmana i donosi pobjedu Inter Miamiju.

Bio je ovo njegov prvi pogodak u dresu novog kluba te sigurno samo jedan u nizu mnogih koji će postići za Inter Miami, a ni komentator prijenosa nije mogao sakriti oduševljenje nakon što je lopta ušla u mrežu.

Naredni meč, također u Liga kupu, Inter Miami igra 26. jula u 1:30 sati poslije ponoći protiv Atalnte.