REKAO

Mnoge velike nogometne zvijezde su u 2023. godini odlučile karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji nakon što su im tamošnji klubovi ponudili vrtoglave iznose, no nisu svi impresionirani njihovim milionima.

Sve je počelo dolaskom Cristiana Ronalda u januaru, a već sada su članovi saudijskih klubova i Karim Benzema, N'Golo Kante, Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy, Marcelo Brozović i Ruben Neves.

Luka Modrić je odbio odlazak u saudijsku ligu, a njegov primjer je slijedio i reprezentativac Brazila Pedro Guilherme Abreu dos Santos.

Al-Hilal je želio dovesti 26-godišnjeg napadača koji ima šest nastupa za brazilsku reprezentaciju, a ponudio mu je čak dvanaest puta veću platu nego što ima u Flamengu. Brazilski klub je pristao na 30 miliona eura odštete, no igrač nije želio ni čuti za odlazak u Saudijsku Arabiju.

Pedro, koji je prošle sezone kao najbolji strijelac predvodio Flamengo do osvajanja Copa Libertadoresa, trenutno zarađuje milion eura godišnje, a odbio je obući dres Al-Hilala u kojem bi zarađivao 12 miliona eura.