NEOBIČAN POTEZ

Cesar Azpilicueta (33) postat će novi igrač Atletico Madrida, objavio je italijanski insajder Fabrizio Romano, potvrdivši kako je posao gotov.

Transfer španskog bočnog igrača u Atletico iznenađujuć je zato što se dugo povezivao s Interom, da bi Romano u petak navečer otkrio kako se madridski klub uključio u borbu za njegov potpis.

Azpilicueta je već bio usmeno dogovorio uvjete s Interom, no presudilo je što se s porodicom želi vratiti u Španiju nakon što je 11 godina igrao za Chelsea i bio njegov kapiten. Romano je otkrio i kako je Chelsea na svoju štetu te iz poštovanja prema igraču raskinuo ugovor s Azpilicuetom, koji je vrijedio do ljeta 2024. godine.

Odrekli se odštete

Londonski klub time se odrekao odštete, pustivši ga kao slobodnog igrača i olakšavši pregovore jer Atletico za Azpilicuetu neće morati platiti odštetu. Važno je istaknuti kako se Chelsea mora riješiti brojnih igrača s obzirom na to da je prošle sezone potrošio stotine miliona eura, pa sada mora zadovoljiti pravila finansijskog fair-playa.

Azpilicueta će potpisati dvogodišnji ugovor s Atleticom.

U Chelseaju je odigrao 508 utakmica, osvojio Ligu prvaka, dvaput Premier ligu, dvaput Europa ligu te jednom FA kup, Liga kup i Svjetsko klupsko prvenstvo.