Giovanni Simeone

Život piše čudne romane. Giovanni Simeone, argentinski napadač i sin proslavljenog trenera Diega Simeonea, nekoliko godina ranije uništio je Napolijeve snove o tituli, a sada s njima slavi scudetto.

Argentinac je prije pet godina nosio dres Fiorentine. U duelu 35. kola Serie A ekipa Napolija gostovala je u Firenzi ekipi Fiorentine, gdje joj je trebala pobjeda da preskoče vodeći Juventus.

Stara dama je imala samo bod prednosti nad timom iz Napulja i morala je na teško gostovanje kod Intera.

Međutim, Juventus je neokrznut prošao kroz gostovanje u Milanu te je Napoli bio na potezu.

Sve do gostovanja u Firenzi, bio je u sjajnom nizu - čak 30 ligaških utakmica nije izgubio na gostujućem terenu, ali onda se dogodila prava katastrofa.

Napoli je poražen 3:0, a na tom susretu je zablistao Simeone koji je zabio hat-trick i tako uništio napuljske snove o scudetu. Juventus je pobjegao na četiri boda i tri kola prije kraja imao je veliku prednost.

Simeone je nakon toga otišao u Cagliari pa Veronu, koja ga na početku ove sezone posuđuju Napoliju.

U Serie A je postigao tri pogotka ove sezone, a puno efikasniji bio je u Ligi prvaka, gdje je za zabio četira gola u sedam susreta.

Podsjetimo, prošli četvrtak remijem na gostovanju kod Udinesea (1:1) u 33. kolu Serie A, fudbaleri Napolija osigurali su titulu prvaka Italije. Prvu nakon 33 godine posta.

Četiri kola prije kraja Napoli ima nedostižnih 17 bodova prednosti ispred Juventusa.

Faktor