OSMINA FINALA

Posljednje dvije utakmice osmine finala Lige prvaka na rasporedu su večeras kada će svoje prve međusobne susrete imati Napoli i Barcelona te Porto i Arsenal.

Napoli i Barcelona u meč ulaze u promjenjivom raspoloženju, a pogotovo se to odnosi na italijanskog prvaka koji se nalazi u velikoj krizi. U posljednja četiri kola Serije A osvojili su samo pet bodova, a prethodno su izgubili i Superkup Italije od Intera. S druge strane, Barcelona je malo digla formu nakon poraza od Villarreala te je osvojila 10 bodova u posljednja četiri ligaška kola.

Utakmica će se igrati na stadionu "Diego Armando Maradona", što je posebno specifično za ovaj duel budući da je proslavljeni Argentinac ostavio veliki trag upravo u Napoliju i Barceloni pa mnogi ovaj duel zovu i "Maradonin derbi".

Napoli će biti lišen usluga Zielinskog, dok Barcelona ne može računati na Alonsa, Baldea, Gavija i Torresa.

Zahuktali Arsenal je apsolutni favorit u srazu s Portom, a u ovaj duel ulazi u sjajnoj formi budući da su upisali pet uzastopnih pobjeda u Premiershipu. S druge strane Porto je imao problema u posljednje vrijeme pa je tako u februaru već imao dva kiksa protiv Rio Avea i Arouce.

Za Porto večeras sigurno neće igrati Marcano, Ribeiro, Taremi i Zaidu, dok su kod Arsenala van stroja Gabriel Jesus, Partey, Timber, Tomiyasu i Zinčenko. Nastupa Vieire je pod upitinikom.

Obje utakmice se igraju od 21:00 sat, a prijenos je na kanalima Arene Sport.