HEROJ GIRONE

Girona je jučer na svom terenu iznad svih očekivanja nadigrala Real Madrid i sa velikih 4:2 vjerovatno ugasila nadu za titulu Kraljevskog kluba.

Ko do jučer nije čuo za Tatyja Castellanosa nakon utakmice Girone i Reala dobro je zapamtio njegovo ime.

Fenomenalni i nogometnoj javnosti mahom anonimni nogometaš postigao je sva četiri pogotka za svoju ekipu i tako se promovisao u junaka ne samo ovog meča, već i ovog kola u španskoj La ligi.

Punog imena Valentín Mariano José "Taty" Castellanos prvi je igrač nakon Roberta Lewandowskog koji je Realu zabio četiri gola.

Sjajni Poljak je posljednji koji je to uradio Kraljevskom klubu u meču polufinala Lige prvaka 24. aprila 2013. godine. Dakle, umalo da Castellanos to isto učini nakon tačno 10 godina, što bi bila neviđena koicidencija.

"Mislim da je on igrač koji će napraviti sljedeći korak u svojoj karijeri u Europi. Ono što sam vidio poslije preporuke skautske službe, me oduševilo. Siguran sam da je dovoljno dobar za evropski nogomet, sad samo treba vidjeti gdje će to biti“, rekao je Guardiola o njemu 2021. godine.

Sjajni Argentinac je u redove Girone došao na početku ove sezone u kojoj je već na skoru od 11 pogodaka.

Prije španske nastupao je u američkoj MLS ligi za New York Ciy u kojem je također često tresao mreže.

Na 134 meča zabio je 59 pogodaka, a prve nogometne korake napravio je u urugvajskom Montevideu City.

Sasvim sigurno da će mu nakon sinoćnje utakmice cijena na nogometnoj pijaci rapidno porasti, a nije isključeno da ga možda već od naredne sezone gledamo u nekom mnogo ozbiljnijem klubu od tima iz predgrađa Barcelone.