ISPALI IZ KUPA KRALJA

Real Madrid je sinoć deklasirao Barcelonu u uzvratnom meču polufinala španskog Kupa Kralja rezultatom 4:0, nanijevši im tako najteži domaći poraz u El Clasicu od 1963. godine. Trener katalonskog kluba Xavi Hernandez bio je utučen nakon meča.

Xavi je rekao da je njegov tim igrao puno bolje nego što to rezultat govori, ali da bez obzira na sve ovakav poraz mnogo boli i da je, kako ga je opisao - "strašan".

"Ovu noć ću teško progutati. Ovo baš boli, ali imamo La Ligu gdje smo prvi i moramo se vratiti, moramo reagovati kao ekipa. Igrali smo puno bolje nego što to rezultat kaže, a ovaj poraz je baš strašan", kaže Xavi i dodaje:

"U prvom poluvremenu smo bili baš dobri, ali je Real iz tranzicije zabio gol za 1:0, a nakon toga nas je gol za 2:0 'ubio'. Šteta, ali na kraju svega morate biti samokritični i moram reći da smo odigrali jako, jako loše drugo poluvrijeme."

Također, Xavi se vratio na svoju raniju izjavu da je Real Madrid kao prvak Evrope bio favorit protiv njegove Barcelone.

"Već sam rekao da je Real favorit, oni su prvaci Evrope. Ne želim govoriti o povredama, to bi zvučalo kao izgovor, ali opet kažem, bili smo jako dobri u prvom poluvremenu i posebno u prvom meču", smatra Xavi.

Barcelona je prva na tabeli La Lige sa 71 osvojenim bodom, što je 12 više od Reala, pa će barem na taj način imati šansu da ublaži ovu sezonu, u kojoj su ranije ispali iz Lige prvaka, zatim i iz Evropske lige.