Chelsea je za vikend na svom terenu pretrpio poraz od Aston Ville rezulatom 2:0, što je bila kap koja je prelila čašu da Graham Potter dobije otkaz na klupi Plavaca.

Ovaj 47-godišnji stručnjak je na klupi tima iz Londona zamijenio Thomasa Tuchela početkom septembra kada je potpisao petogodišnji ugovor.

Nepunih sedam mjeseci kasnije razriješen je dužnosti nakon loše serije rezultata u Premiershipu, dok ih u Ligi prvaka očekuje dvoboj sa madridskim Realom.

Ostaje da se vidi ko će nakon njega sjesti na užarenu stolicu šefa struke ovog tima, a njegov otkaz potaknuo je priče pojedinih medija koji su imali teoriju kako su igrači bojkotovali njegov rad u svlačionici.

Tome u prilog bi mogla ići i činjenica da su vijest o njegovom otkazu na društvenim mrežama lajkala dvojica nogometaša ovog tima.

U pitanju su Denis Zakaria i Pierre-Emerick Aubameyang koji su ovim potezom očigledno pozdravili odluku kluba sa Stamford Bridgea, što ne čudi s obzirom da su njih dvojica šansu dobijali samo na kašičici.

Zakaria je odigrao tek šest susreta od dolaska u London u januaru, dok je popularni Auba u potpunosti pao u drugi plan odigravši deset utakmica pod Potterovom palicom.