ODJECI UTAKMICE

Trener Al-Nassra Rudi Garcia svalio je dio krivice na Cristiana Ronalda nakon što je njegova ekipa poražena 3:1 od Al-Ittihada u polufinalu saudijskog Superkupa.

Romarinho je postigao vodeći pogodak u 15. minuti utakmice koja se igrala na međunarodnom stadionu Kralj Fahd prije nego što je marokanski napadač Abderrazak Hamdallah udvostručio vodstvo neposredno prije odlaska na odmor.

Anderson Talisca je smanjio prednost u 67. minuti, ali je Muhannas Al-Shanqeeti zapečatio pobjedu ekipe Nuna Espirita Santa u sudijskoj nadoknadi.

Međutim, Ronaldo je imao veliku priliku za izjednačenje nekoliko trenutaka prije nego što je Hamdallah povisio na 2:0 za Al-Ittihad.

Lopta mu je bila ubačena nakon centaršuta s desne strane i činilo se da će petostruki osvajač Zlatne lopte postići svoj prvijenac u Al-Nassru.

Međutim, golman Marcel Grohe je lijepo odbranio nakon Ronaldovog udarca glavom, a već u narednom napadu Al-Ittihad je došao do drugog gola na utakmici.

Garcia je nakon meča iznio upravo ovu priliku Ronalda kao prekretnicu na utakmici.

"Jedna od stvari koja je promijenila tok utakmice je propuštena prilika Cristiana Ronalda u prvom poluvremenu. Čestitam Al-Ittihadu. Oni su odigrali puno bolje prvo poluvrijeme od nas, a mi smo odigrali dobro drugo poluvrijeme, ali nažalost nismo uspjeli popraviti rezultat", rekao je novinarima bivši trener Rome i Lyona.

Za trljanje soli na ranu, protivnički navijači su Ronalda provocirali skandirajući ime Lionela Messija.

Nakon utakmice za ekipu najboljih 11 Riyadha u prijateljskom duelu protiv Paris Saint-Germaina, Ronaldo još uvijek traži prvijenac u novom dresu poslije dva susreta u kojima nije tresao mreže.

Al-Nassr narednu utakmicu u ligi igra 3. februara protiv Al-Fateha.