BILI SU PREPOZNATLJIVI

Nakon 20 dugih godina nogometna reprezentacija Italije s novim dizajnom i novim proizvođačem sportske opreme krenut će u jedan takmičarski ciklus pošto je prepoznatljivu Pumu zamijenio Adidas.

Od 2003. godine Puma je proizvodila specijalne dresove za Azzurre pa je tako nogometna reprezentacija Italije postala prepoznatljiva po svom dizajnu.

Oduvijek su dresovi Italije bili fenomenalni i nezvanično su fanovima predstavljali i najljepše u svijetu nogometa. No, Puma i Nogometni savez Italije (FIGC) nisu produžili saradnju.

Već ranije ozvaničeno je da će od 2023. godine njemački brend Adidas biti službeni dobavljač opreme za sve nogometne reprezentacije Italije, a sada je predstavljen prvi dres Azzurra u saradnji s ovim brendom.

Ako je suditi po komentarima navijača na društvenim mrežama, novi dres Italije nije oduševio.

Novi dres bit će dostupan u prodaji od januara naredne godine. Tradicionalno, cijeli dres je plave boje s pomiješanim bijelim nijansama na prednjoj strani i zlatnim detaljima na okovratniku i rukavima.

Tu su i zeleno-bijelo-crvene pruge, koje podsjećaju na boje italijanske zastave i idu s jedne na drugu stranu te prolaze kroz leđa.