Nastavak sezone

Najtrofejniji njemački klub Bayern Munich u januraru ide na zimski kamp u Dohu, tamo će trenirati pred nastavak sezone, a u klubu razmatraju mnoge opcije.

Povešće na taj kamp Bavarci mladog Arijona Ibrahimovića, momka njemačkog državljastva (roditelji su mu sa Kosova), 17-godišnjaka koji je u omladinskim selekcijama tima dokazao da se radi o izuzetnom veznom fudbaleru. Biće tu i Tarek Bushman, 17-godišnji štoper.

Mladi fudbaler Paul Vaner, kojeg predstavljaju kao najtalentovanijeg u nekoj novoj generaciji fudbalera, najverovatnije ide na pozajmicu.

Ovaj vezni fudbaler koji ima samo 16 godina je ove sezone igrao na tri meča, postao je i najmađi igrač u Ligi šampiona ikada među igračima Bayerna. Ipak, naravno da bi morao da čeka mjesto u prvom timu Bayerna, a iskustvo će sticati u nekom slabijem klubu, uskoro ćemo saznati i gdje.

Vaner je bio dio eksperimenta na poziciji lijevog beka, ali klub je odlučio da to više neće činiti, već da će kao i do sada, biti vezni.

Perspektivni golman iz Monaka Aleksander Nubel je meta, videćemo da li je realna, a Sven Ulrajh će pokušati da se izbori za mjesto startera u timu.

Ono o čemu se razmišlja u stručnom štabu jeste da se igra i sa dva napadača, da Chupo-Moting bude malo povučeniji, a da mladi Matis Tel bude najistureniji. Podsjetimo, ovaj momak ima samo 17 godina.

Očigledno, Bayern je u tranziciji, ali i u ovom slučaju se čini da mu rivali ne mogu ništa u Bundesligi...