LIGA PRVAKA

Večerašnjim utakmicama širom Evrope kompletirano je prvo kolo UEFA-ine Lige prvaka, a najveći fokus bio je na utakmici u Minhenu.

Derbi večeri, ali i kompletnog prvog kola najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi viđen je u Minhenu gdje je domaći Bayern rezultatom 4:3 nadigrao Manchester United.

Bila je to sjajna utakmica na Allianz Areni sa sedam pogodaka koja je pripala njemačkom prvaku.

Nešto više od pola sata bilo je potrebno Bayernu da stekne prednost od dva gola. Doduše, uz veliku pomoć golmana Uniteda Andree Onane.

Kamerunac je prvo primio bizaran gol u 28. minuti nakon udarca Sanea, a malo kasnije matirao ga je i Gnabry. Slutilo je na pravu katastrofu Crvenih đavola u tim trenucima.

Međutim, početkom nastavka nova akvizicija Uniteda ove sezone Rasmus Hojlund lijepo je pogodio za smanjenje rezultata.

Taman što su se gosti vratili, Bayern je ponovo otišao na plus dva. Siguran realizator penala bio je Harry Kane.

Golijadi tu nije bio kraj jer je Casemiro poentirao u 88. minuti nakon što se sjajno snašao i iz nemoguće pozicije postigao gol za 3:2.

U sudijskoj nadoknadi mreža se zatresla još dva puta. Prvo je rezervista Tel iskoristio pukotinu engleske odbrane, a konačnih 4:3 iz slobodnjaka postavlja sjajni Bruno Fernandes.

Real Sociedad je bio na pragu čuda i velike pobjede nad Interom zahvaljujući golu Mendeza iz 4. minute, ali je Lautaro Martinez pred sami kraj susreta svoj tim spasio poraza.

Red Bull Salzburg je upisao veliku pobjedu na gostovanju kod Benfice rezultatom 2:0. Pogoci su bili djelo Šimića i Gloukha, a zanimljivo da su gosti u ovoj utakmici imali dva penala.