NADOKNADII ZAOSTATAK

Bayern i Leipzig remizirali su 2:2 u 6. kolu Bundeslige.

U derbiju 6. kola njemačkog nogometnog prvenstva RB Leipzig i Bayern Munchen su odigrali 2:2 nakon što je bavarski sastav u drugom dijelu nadoknadio dva gola zaostatka.

RB Leipzig se još jednom pokazao nepremostiva prepreka za aktualnog njemačkog prvaka. Treći međusobni susret u nizu, RB Leipzig nije izgubio, pritom ostvarivši dvije pobjede.

Bayern i RB Leipzig su već igrali ove sezone i to sredinom kolovoza u finalu Superkupa, a RB Leipzig je slavio s 3:0 uz fantastičnu predstavu Danija Olma koji je zabio sva tri gola.

I večers je RB Leipzig krenuo sjajno. Domaćin je poveo u 20. minuti golom Loisa Opende, a samo šest minuta kasnije Castello Lukeba je zabio za 2:0. Međutim, aktualni prvak je u nastavku susreta uspio izjednačiti.

Harry Kane je smanjio u 57. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Benjamim Henrichs igravši rukom, da bi Leroy Sane u 70. minuti pogodio za 2:2.

Ovaj rezultat najviše je obradovao navijače Bayer Leverkusena koji je u susretu 6. kola na gostovanju pobijedio Mainz 0:3.