POTEZ DANA

Selektor Japana Hajime Moriyasu nakon utakmice protiv Hrvatske naklonio se navijačima popularnih Samuraja, a njegova fotografija postala je hit na društvenim mrežama i oduševila je sve ljubitelje sporta.

Na taj način odao im je poštovanje na podršci koju su im pružali tokom cijelog turnira, a čim je s tim naklonom završio, mnogi japanski nogometaši su briznuli u plač.

Moriyasu je tom prilikom održao i emotivni govor pred igračima na centru terena, poručivši da im je zahvalan na trudu.

"Poslije poraza sam im zahvalio na trudu. Rekao sam im da ovo ne znači da nisu dali sve od sebe. Jednostavno nismo mogli dalje od osmine finala. Pobijedili smo Njemačku i Španiju, ali dalje nismo mogli. Naši igrači su pokazali da je počela nova era u japanskom nogometu. Trebaju iskoristiti ovu snagu, a ovaj poraz mora im biti motivacija da sljedeći put pobijede. Moraju se nastaviti razvijati", kazao je selektor Samuraja.

Podsjetimo, nogometna selekcija Hrvatske plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru nakon što je poslije boljeg izvođenja penala (3:1) savladala selekciju Japana, a junak je bio golman Dominik Livaković koji je ušao u historiju Mundijala s tri odbranjena penala.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Brazila koji je slavio protiv Južne Koreje rezultatom 4:1.