NEMA FAIR-PLAYA

Prema informacijama koje su mediji dobili iz tabora reprezentacije Brazila, oni bi u susretu protiv Kameruna trebali nastupiti bez glavnih igrača.

Skupina G Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru odmah je nakon ždrijeba bila najavljena kao najzanimljivija, a takva djeluje i pred posljednje susrete, koji će se odigrati u petak od 20 sati, čime će se zatvoriti grupna faza prvenstva.

Brazil, koji je osigurao osminu finala te ima šest bodova, zaigrat će protiv Kameruna, dok će Švicarska i Srbija igrati vrlo zanimljiv susret, koji mnogi smatraju odlučujućim za drugo mjesto.

Komplicirana situacija u kojoj svi mogu dalje

Naime, Švicarci imaju tri boda, dok Srbi imaju jedan, kao i Kamerunci. Realno je bilo očekivati situaciju u kojoj predstavnik Afrike baš i nema velike šanse doći do pobjede protiv Brazila, no to nikako ne smijemo otpisati. Kad bi to uspjeli, tada bi i oni imali realne šanse za osminu finala te bi prilično komplicirali situaciju Srbima i Švicarcima.

Kamerun se nikako ne smije otpisati, posebno kad vidimo primjer današnjeg susreta Francuske i Tunisa, ali i nakon vijesti koje dolaze iz brazilskog tabora. Naime, nakon ozljede koju je Neymar doživio u susretu protiv Srbije, vodstvo Selecaoa puše i na hladno.

Tako će, ako informacije koje su prenijeli neki eminentni globalni sportski mediji budu točne, svi glavni brazilski nogometaši susret protiv Kameruna započeti na klupi. 

Kamerunci će svim silama krenuti po pobjedu

Time šanse Afrikanaca rastu, a oni u drugi krug prolaze u slučaju svoje pobjede te neodlučenog rezultata Švicarske i Srbije, kao i u slučaju njihove i srpske pobjede, uz uvjet da Srbi to ne naprave s dva pogotka razlike više nego oni ili s jednim pogotkom razlike više te uz više postignutih pogodaka.

Vijesti iz brazilske momčadi svakako će zabrinuti Srbe i Švicarce, no oni se prije svega moraju fokusirati na svoj nastup. Švicarci su s pobjedom mirni, dok Srbi više trebaju žaliti za onim što su sami protiv Kameruna propustili.

Na kraju, čak i da Brazil zaigra s rezervama, treba moći pobijediti momčad u kojoj igraju Eder Militao, Dani Alves, Fabinho, Bruno Guimaraes, Rodrygo, Antony i Gabriel Jesus.