CHICHARITO

Desetak dana prije početka Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji Meksički nogometni savez bio je zadesio veliki skandal. Radilo se o velikim orgijama u kojima je navodno nekoliko reprezentativaca uživalo uz prostitutke. Većina detalja, kao i sudionika spornog događaja ostali su prešućeni i tajni, ali najnovija priča iz meksičkih medija otkriva ko je jedan od krivaca.

Riječ je o legendi reprezentacije Javieru Hernandezu Chicharitu, bivšem napadaču Manchester Uniteda i Real Madrida. On je nakon Mundijala u Rusiji odigrao samo tri utakmice za reprezentaciju. Iako je postojala osnovana sumnja na to da je to dokaz kako je on stajao iza orgija, priča je potvrđena tek ovih dana.

Većina meksičkih novinara izbjegavala je kopati o ovom slučaju jer su se bojali kako će ih to dovesti na crnu listu nogometnog saveza, koji bi im mogao uskraćivati informacije i zahtjeve za intervjue te akreditacije.

Ipak, ovih dana je odlučio ustupiti ugledni novinar Jose Ramon Fernandez. On je za politički dnevnik Proceso otkrio zašto zapravo Chicharito, koji danas igra u Los Angeles Galaxyju, neće biti u Kataru.

“Tata Martino nam je priznao kako je Chicharito unajmio dvije prostitutke za sebe tokom puta u New York i San Antonio. Svi su ga odbili jer se nisu htjeli kompromitirati, posebno zato što ih je mnogo oženjenih. Optuženi su da su učestvovali u orgijama i žene su im bile bijesne nakon toga. Chicharito nije na vrijeme zatražio oprost, nego je sve negirao”, otkrio je Fernandez.

Fernandez je u istom intervjuu otkrio da je osoba iz saveza odgovorna za dogovaranje prostitutki za slavnog napadača – otpuštena. Danas ta osoba, navodi novinar, radi u FIFA-i i daleko je od meksičkog nogometa.

“Chicharito bi rekao da zabija golove kad god bi imao probleme u braku. Zbog toga neće igrati na Svjetskom prvenstvu. Zna zabijati nosom, guzicom, ali uvijek će biti samo Chicharito. Vela je bolji, ali nema mentalitet pobjednika”, zaključio je Fernandez.