Najvažnija vijest cijele sedmice u meksičkom sportu je transfer legendarnog reprezentativca ove zemlje Javiera Chicharita Hernandeza u svoj matični klub Chivas Guadalajaru.

Kada je Chicharito napustio Chivas 2010. godine, njegov klub bio je najtrofejniji u Meksiku. Međutim, u klub se vraća nakon što je ekipu Chivasa prestigla America po broju titula u Meksiku. Na povratku u klub istakao je kako mu to nije teško palo.



Chicharito (35) nakon 14 godina odlučio se vratiti u klub u kojem je naučio igrati nogomet i iz kojeg se 2010. godine otisnuo u svijet i postao nogometna zvijezda. Tom prilikom dres Chivas Guadalajare zamijenio je onim Manchester Uniteda u kojem je igrao četiri godine i osvojio brojne trofeje.

S Manchester Unitedom je osvojio dvije titule prvaka Engleske, a s Real Madridom je osvojio i Svjetsko klupsko prvenstvo. Osim za dva ponajveća svjetska kluba, igrao je još za Bayer Leverkusen, West Ham, Sevillu i Los Angeles iz kojeg se prošle sedmice vratio u Chivas.

Navijači Chivasa dočekali su ga sjajnom koreografijom u njegovu čast tokom predstavljanja. Meksikanac nije ostao imun pa je pred svima pustio suze pokazavši koliko je emotivan prema svom dječačkom klubu.

Dok smo ga "izgubili" s nogometne mape u posljednjih nekoliko godina, Chicharito je prilično promijenio svoj izgled i posvetio se teretani pa je medije privuklo i to što danas ima znatno više mišićne mase u odnosu na onog Chicharita kojeg pamtimo iz dresa Manchester Uniteda kod Sir Alexa Fergusona.