SUHI KVALITET

Nogometaši Paris Saint-Germaina pobijedili su sinoć na stadionu Francois Coty u 12. kolu Ligue 1 ekipu Ajaccia rezultatom 3:0, a strijelac jednog od golova bio je i Lionel Messi (35) koji blista u pariskom klubu.

Nakon utakmice su i protivnici bili oduševljeni onim što su vidjeli, a komentator je savršeno opisao pogodak: "Messi je započeo akciju, nastavio je i završio je. On je vječan".

Messi je uzeo loptu na dvadesetak metara od gola, dodao do saigrača, dobio povratni pas, potom je produžio za Mbappea, ovaj mu je petom vratio, a onda je Messi obišao golmana i zakucao loptu u mrežu.

Svi na stadionu mogli su samo aplaudirati pravom velikanu nogometa koji je izveo ovako nešto spektakularno.

Messi je u 11 utakmica u Ligue 1 postigao šest golova i upisao devet asistencija, a sinoć je dva puta savršeno asistirao također raspoloženom Mbappeu koji je postigao preostala dva gola.

"Ovo šta smo vidjeli od Messija je nevjerovatno. Kada vidite kako igra pa on je najbolji igrač na svijetu. Niko mu nije ni blizu. Činjenica da pruža ovakve partije u ovim godinama pokazuje zašto je najveći koji je ikada igrao ovaj sport", rekao je iskusni veznjak Ajaccia Thomas Mangani.