NAVIJAČI NE ŠTEDE

Stranica The Punters Page provela je istraživanje o tome koliko će novca biti potrebno navijačima iz određenih zemalja da prate svoju selekciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje počinje u novembru.

Englezi su se najviše fokusirali na svoju reprezentaciju kojoj se prognozira dalek domet na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Studija tvrdi da bi Englezi mogli potrošiti nevjerovatne 23.000 eura prateći svoju reprezentaciju.

Očekuje se invazija Engleza na Katar, a ova zemlja u nekoliko navrata upozoravala je navijače na rigorozne zakone u ovoj azijskoj zemlji koji bi neke mogli koštati i odlaska na doživotnu robiju. Uz to, svaki od njih pojedinačno će trebati oko 23.000 eura ukoliko njihova reprezentacija dođe do završnice, što se očekuje.

Cijene uključuju let, noćenja u hotelu, prosječnu dnevnu potrošnju navijača, hranu i piće. Uz pretpostavku da Englezi dođu do polufinala turnira, svaki od njihovih navijača potrošit će 19,867 funti, odnosno 23.000 eura.

Najskuplje će ovu turneju platiti navijači iz Brazila. Karioke su prvi favorit turnira i ukoliko dođu do finala Svjetskog prvenstva, njihovi navijači potrošit će nevjerovatnih 30.000 eura. U obzir je uzeta situacija s vrlo bitnim općim izborima u zemlji i nevjerovatno visokom inflacijom.

Najjeftinije bi trebali "proći" navijači iz Australije koje bi turneja u Kataru koštala oko 10.000 eura. Ipak, sve zavisi od rezultata.

Cijeli izvještaj The Punters Pagea možete pogledati OVDJE!