Dugogodišnji nogometni reprezentativac Engleske Jordan Henderson prvi je nogometaš koji je priznao da je prelazak u Saudijsku Arabiju bila greška u karijeri.

Saudijski nogometni klubovi u 2023. godini napravili su pravi "bum" na transfer tržištu i doveli su desetine zvijezda iz evropskog nogometa, a zahvaljujući ozbiljnim novčanim ulaganjima, svi oni su i dalje u Saudijskoj Arabiji.

No, takav slučaj nije s legendom Liverpoola Jordanom Hendersonom koji je nakon samo pola godine odlučio vratiti se u Evropu, gdje danas igra za Ajax.

Nakon samo 19 nastupa, Henderson je raskinuo ugovor i oprostio se od velikog novca kojeg je trebao dobiti u Al-Ettifaqu. No, ne kaje se zbog toga i sretan je što je u Evropi.

"Tokom tih mjeseci u Saudijskoj Arabiji naučio sam mnogo o sebi. Koji su moji motivi? Zašto zapravo igram nogomet? Nogomet je nešto što mi je u krvi", rekao je iskusni veznjak u razgovoru za nizozemski list Het Parool i objasnio:

"Sada znam. Liga u Saudijskoj Arabiji se razvija i bit će još bolja, ali mi trenutno stvari ne odgovaraju. Napravio sam grešku", poručio je Henderson.

Englez je dodao i da ljudi "ne znaju cijelu priču te da samo on zna šta se dešavalo tokom vremena u Saudijskoj Arabiji.